ADMIN | Date: Monday, 2011-05-02, 3:51 PM | Message # 1 |
Major general
Group: Administrators
Poruka: 346
Reputation: 0
Status: Offline
| Potrebno: 1kg šljiva, 600gr šećera, vanila, sok od 1 limuna Šljive oprati, odstraniti im peteljke, stavljati ih u manjim količinama u veću cediljku, uroniti ih u ključalu vodu i držati ih u njoj 12 minuta, zatim ih odmah pre liti hladnom vodom, a potom ljuštiti. Oljušćene šljive prepoloviti, odstraniti im koštice, složiti ih u čist emajli rani sud, preliti sokom od limuna i posuti šećerom. Ovako pripremljene šljive ostaviti na hladno mesto da prenoće. Sutradan ih kuvati na srednje jakoj vatri oko 25 minuta. Kada su šljive kuvane dodati vanilu. Topao džem sipati u prethodno pripremljene i tople tegle. Tegle hermetički zatvoriti, odložiti ih na drvenu podlogu, pokriti ih i ostaviti da se ohlade.
|
|
| |