Pekmez od šipuraka - MOJA BABUSNICA- Forum
MOJA BABUSNICA
Sunday, 2016-12-04, 11:17 PM
Login forma
CAT
200
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Pekmez od šipuraka - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    Page 1 of 11
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » PEKMEZI » Pekmez od šipuraka
    Pekmez od šipuraka
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 3:54 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Potrebno: zreo šipurak, šećer
    Zrele šipurke očistiti, oprati, staviti u čist sud, doliti malo vode koliko da šipurci ogreznu i kuvati. Kada su kuvani, ohladiti ih, a zatim propasirati i procediti kroz sito, kako bi se odstranile dlačice od šipuraka. Proceđen sok kuvati sa šećerom. Na jedan litar soka potrebno je 500 grama šećera (po želji može i više). Pekmez kuvati na jakoj vatri. U toku kuvanja pekmez stalno mešati. Gotov vruć pekmez sipati u prethodno pripremljene i zagrejane tegle, a zatim ih hermetički zatvoriti.
     
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » PEKMEZI » Pekmez od šipuraka
    Page 1 of 11
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2016