Džem od jagoda i kokosa - MOJA BABUSNICA- Forum
MOJA BABUSNICA
Wednesday, 2016-12-07, 0:44 AM
Login forma
CAT
200
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Džem od jagoda i kokosa - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    Page 1 of 11
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » DZEM I SLATKO » Džem od jagoda i kokosa
    Džem od jagoda i kokosa
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 3:49 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Sastojci
    Pripremite:
    500 ml soka od jagoda ili trešanja (višanja)
    100 g kokosovog brašna
    600 g jagoda (naseckanih)
    1 kesica Dr. Oetker limuntusa
    50 ml belog ruma (po želji)
    500 g šećera
    1 kesica Dr. Oetker Džemfixa Extra 2 :1

    Priprema
    Operite jagode ili trešnje (višnje), ostavite da se ocede, pa im skinite peteljke. Trešnjama (višnjama) izvadite koštiče, a jagode prepolovite, pa iz voća istisnite sok i odmerite 400 ml Dodajte kokosovo brašno, pa 5 min.kuvajte sa sokom od jagoda ili trešanja (višanja) u poklopljenom loncu na srednje jakoj vatri.

    Jagode operite, ostavite da se ocede, pa im odstranite peteljke i nasjeckajte ih. Jagode, masu s kokosom, limuntus i po želji rum stavite u lonac. Šećer pomešajte s Džemfixom Extra i umešajte u smesu voća i kokosa. Na jakoj vatri stalno mešajte, dok ne provri. Stalno mešajući, kuvajte najmanje 3 min. pa sklonite sa šporeta.

    Eventualno skinite penu i odmah ulijte do vrha u pripremljene tegle sa navojem. Zatvorite tegle i okrenite naopako. Ostavite tegle da tako odstoje 5 min.

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » DZEM I SLATKO » Džem od jagoda i kokosa
    Page 1 of 11
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2016