MOJA BABUSNICA
Tuesday, 2018-05-22, 4:51 PM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
 • Create a free website
 • Online Desktop
 • Free Online Games
 • Video Tutorials
 • All HTML Tags
 • Browser Kits


 • Welcome Guest | RSS
  Trikovi koji će ga dovesti u red - MOJA BABUSNICA- Forum
  [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
  MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Trikovi koji će ga dovesti u red
  Trikovi koji će ga dovesti u red
  ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 6:49 PM | Message # 1
  Major general
  Group: Administrators
  Poruka: 346
  Reputation: 0
  Status: Offline
  Ako mislite da kvalitet veze zavisi samo od vas, a ne i od partnera, u zabludi ste. Većina porodičnih psihologa tvrdi - čim jedan partner promeni svoje ponašanje, to će se odraziti i na drugog, pa oboje mogu da profitiraju. Optuživanje i traženje krivca pri tom nije potrebno.

  Na primer, ako je vaš dečko ćutljiv, prigovaranje ili nagovaranje na razgovor će ga samo navesti da se još više povuče u sebe. Psiholozi tu savetuju drastičnu promenu ponašanja. Ako ste razgovorljivi, postanite pomalo nedostupni. Ne trudite se da započnete ili nastavite razgovor, odgovarajte kratkim rečenicama. To će smanjiti pritisak sa ćutljivca, koji će početi da se otvara. Ili pozitivno protumačite tišinu. Na primer: „Tako smo bliski da ne moramo uvek da razgovaramo“. To će ćutljivca potpuno izbaciti iz ravnoteže, posebno ako durenjem pokušava da nametne svoju volju.

  Večiti kritičar

  Partnera koji neprestano kritikuje sve što radite razoružaćete kada prestanete da se pravdate i objašnjavati svoje postupke. Složite se rečima, ali ne i delima: priznajte da je u pravu, a dalje radite po svome. Ili kritiku protumačite kao poziv da prestanete da radite ono u čemu „grešite“. Na primer: „Imaš pravo, užasno kuvam. Pustiću te da češće jedeš hranu iz konzerve“.

  Krivi ceo svet

  Teško je nositi se s partnerom koji vas neprestano optužuje za laž. Psiholozi tvrde da treba prestati sa pravdanjem i objašnjavanjem - teško je svađati se ako nema reakcije.
  Takođe možete pitanjem da ukažete na nesigurnost onoga koji optužuje: „Bojiš se da te varam?“ ili „Misliš da te više ne volim?“.

  Pesimista

  Često je jedan partner neprestano pesimistično i negativno raspoložen, a drugi bezuspešno pokušava da ga razveseli. Psiholozi predlažu suprotnu strategiju: složite se s njegovim stavom, podstičite ga da se žali još više i iskreno izrazite vlastite negativne stavove o spornoj temi. Tako će pesimisti moći da se malo odmore od sebe.

  Ne želi seks

  Ako partner nije zainteresovan za seks, prestanite da ga nagovarate, a što češće nežnost izražavajte na druge načine. Provodite više vremena zajedno u drugim prijatnim aktivnostima - to će povećati bliskost. Postanite manje dostupni za seks - partner bi tada mogao da postane taj koji pokreće stvari.

  Kad dođe do prevare

  Prevareni partner mora da prođe razdoblje tugovanja, tvrde psiholozi. Ali neverni partner često pokušava da umanji važnost prevare rečima „to je bio samo seks“ ili „to je gotovo, život ide dalje“. Prevareni se tada oseća još više povređen. Dobije li češće priliku da izrazi svoja osećanja povređenosti, ljutnje i tuge, veza će se brže oporaviti.

  Izvor:Blic

   
  MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Trikovi koji će ga dovesti u red
  • Page 1 of 1
  • 1
  Search:

  Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2018