MOJA BABUSNICA
Friday, 2024-03-29, 8:15 AM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Pod vlašću Sunca ili Meseca - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    MOJA BABUSNICA- Forum » DRUSTVO I NAUKA » ASTROLOGIJA » Pod vlašću Sunca ili Meseca
    Pod vlašću Sunca ili Meseca
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 11:06 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Osnovno tumačenje nekog horoskopskog znaka uopšte ne mora da se poklopi sa onim što se nalazi u nečijem ličnom, natalnom horoskopu, jer je on astrološka slika neba u trenutku rođenja.


    Tako se desi da, na primer, sedeći duboko zavaljena u direktorskoj fotelji neke megakorporacije, osoba rođena u znaku Raka, čitajući o svojim porodičnim principima, žrtvi, subjektivnosti i emocionalnom rasuđivanju i odmahne rukom, baci novine i prokomentariše "ovo je glupost, ja sam na ovo mesto stigao upravo razumom, čvrstom voljom i tvrdim principom, posao mi je uvek na prvom mestu!".

    I šta onda. To znači da je ta osoba najverovatnije rođena danju, pod jakim uplivom Sunca zbog čega je Mesečeva energija koja vlada znakom Raka svedena na minimum. Otud promašaj ako bi neko tu osobu proučavao samo kroz to što je rođen u znaku Raka.

    Popularizacija astrologije zasnovana je, uglavnom, na opštim astrološkim podelama, koje su interesantne, ali ne govore mnogo o osobi koja ih čita. Koliko je važan položaj Sunca u natalnom horoskopu, toliko je, važan i položaj Meseca.
    Sunce i Mesec predstavljaju dva svetla u horoskopu, muški i ženski princip, plus i minus. Sunce vlada danju, a Mesec noću, pa je zbog toga jako važno, osim konkretnog položaja tih planeta u određenim znacima i da li je rođenje dnevno ili noćno.

    Dakle, osobe rođene danju lako i prirodno preuzimaju Sunčeve karakteristike i životni smisao je zasnovan na volji i fizičkom svetu. Važna im je reakcija okoline na njihovu akciju, odlučuju objektivno, optimistični su i često se u sredini nameću kao vođe. To znači da osobe koje su rođene danju mogu imati osobine koje su opisane u osnovnoj astrološkoj podeli po položaju Sunca u znaku.

    Dnevno i noćno svetlo

    Ukoliko je osoba rođena danju, Sunce se nalazi iznad horizonta i smešteno je u jedno od 7. do 12. natalnog polja. Ako je rođenje noćno, Sunce je u jednom od prvog do 6. polja.
    Rođen danju imaće većinu osobina svog astrološkog znaka, dok će Ovan rođen noću biti pod jačim dejstvom Meseca koji se može nalaziti u bilo kom znaku pa time i bitno promeniti suštinsku prirodu Ovna.

    Osobe rođene noću su pod snažnim dejstvom Meseca jer je Sunce bilo ispod horizonta, pa je osnovna Sunčeva energija slabija od Mesečeve. Oni su subjektivni, emotivni, usmereni su na svoj unutrašnji svet, intuitivni su, topli i usmereni na bliske veze koje ostvaruju sa ljudima, slede majčin princip. Ovi ljudi, čak i ako su rođeni u znaku Lava, prirodnom sedištu Sunca, mogu izgubiti osnovne karakteristike svoga znaka i potonuti u potpunu suprotnost.

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » DRUSTVO I NAUKA » ASTROLOGIJA » Pod vlašću Sunca ili Meseca
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024