Pekmez od jabuka - MOJA BABUSNICA- Forum
MOJA BABUSNICA
Monday, 2016-12-05, 3:25 PM
Login forma
CAT
200
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Pekmez od jabuka - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    Page 1 of 11
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » PEKMEZI » Pekmez od jabuka
    Pekmez od jabuka
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 3:57 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Potrebno: 1kg kiselkastih jabuka,500gr šećera, 1 limun
    Zrele nakisele jabuke oprati, oljuštiti i očistiti od semene lože. Ovako pripremljene jabuke staviti u emaj lirani sud (šerpu ili lonac) i uz malo vode poklopljeno kuvati. Kada su jabuke kuvane, ocediti ih i propasirati. U čistu šerpu staviti kuvane i propasirane jabuke, šećer i sok od limuna, pa sve zajedno kuvati dok pekmez ne bude dovoljno gust tako da u komadima pada sa varjače. Kada je pekmez kuvan, odmah, dok je još vruć, sipati ga u prethodno pripremljene tegle. Prilikom sipanja pekmeza u tegle voditi računa da ne ostane ni najmanja šupljina ispunjena vazduhom, jer bi to moglo dovesti do kvarenja pekmeza. Napunjene tegle staviti u malo zagrejanu pećnicu da bi se na pekmezu uhvatila tanka korica preko koje se, kada se pekmez ohladi, pospe malo šećera. Posle toga tegle hermetički zatvoriti ili ih povezati dvostrukim celofanom prethodno potopljenim u alkoholu. Čuvati sa ostalom zimnicom na hladnom, suvom i tamnijem mestu.
     
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » PEKMEZI » Pekmez od jabuka
    Page 1 of 11
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2016