MOJA BABUSNICA
Monday, 2018-05-21, 7:51 AM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
 • Create a free website
 • Online Desktop
 • Free Online Games
 • Video Tutorials
 • All HTML Tags
 • Browser Kits


 • Welcome Guest | RSS
  Jedan od najboljih 3G mobilnih telefona - MOJA BABUSNICA- Forum
  [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
  MOJA BABUSNICA- Forum » KOMPJUTERI » Mobilna telefonija » Jedan od najboljih 3G mobilnih telefona
  Jedan od najboljih 3G mobilnih telefona
  ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 1:40 PM | Message # 1
  Major general
  Group: Administrators
  Poruka: 346
  Reputation: 0
  Status: Offline
  U trećem kvartalu ove godine pojaviće se novi model mobilnog telefona iz Sony-Ericsson-a s podrškom za mobilnu mrežu treće generacije i svim uslugama koje svojom brzinom ta mreža nudi. Pri tom se novi model - K530i, odlikuje vrlo malom debljinom i težinom, a podržava (što retko koji mobilni telefon ispunjava) i satelitsku GPS navigaciju.

  Sony Ericsson K530i na prvi pogled podseća na postojeću verziju ovog proizvođača - K530, sa standardnim karakteristikama mobilnih telefona srednje klase. Međutim, to je samo na prvi pogled. Ono malo famozno slovo "i" donosi, u odnosu na bazični model sličnog dizajna, brojne inovacije. To se pre svega odnosi na podršku standardima mobilnih mreža različite generacije - GSM mreži s opsezima 900, 1800 i 1900 MHz (3-band) i UMTS 2100 standardu (3G mobilna telefonija). Podržava i paketski prenos podataka (GPRS). Ono što je njegova ekskluzivnost jeste podrška za sistem HGE-100 GPS Enabler. To je prvi mobilni telefon Sony Ericsson-a koji radi s ovim GPS sistemom.

  Kao što rekosmo na početku, ovo je jedan od najtanjih mobilnih telefona na tržištu (mada se još uvek ne nalazi na njemu). Njegove ukupne dimenzije su 102 x 46 x 14 mm, a težina mu je samo 92 grama (što je malo za mobilne telefone sa svim pomenutim podrškama i ugrađenim odgovarajućim čipovima). Kad smo već kod ugradnje čipova, ovaj telefon podržava i stereo Bluetooth standard za bežično povezivanje (naravno, s odgovarajućim čipom), ima ugrađen FM radio i multimedijalni plejer. Podrška za pristup Internetu (web browser i e-mail client) nametnula se kao standard svim novim modelima mobilnih telefona, pa se i u ovom slučaju podrazumeva.

  Ostale karakteristike ovog modela obuhvataju ono što je takođe standard svih modela - ugrađenu kameru (digitalni fotoaparat) s rezolucijom 2 megapiksela. Interna memorija mu je prilično ograničenog kapaciteta - samo 16 megabajta, tako da je za korišćenje svih opcija koje podržava neophodno proširenje. Zbog toga je napravljen slot za memorijsku karticu Memory Stick Micro (opet još jedan razlog za povećanje dimenzija i priznanje za male dimenzije ovog modela). Uzevši sve to u obzir, može se zaključiti da će ovaj model Sony Ericsson-a biti sasvim zgodan kao kvalitetno kompromisno rešenje za personalnu i poslovnu primenu. Najavljeno je da će se prodavati u dve boje - crnoj i tamnosrebrnoj.

  Izvor: krstarica

   
  MOJA BABUSNICA- Forum » KOMPJUTERI » Mobilna telefonija » Jedan od najboljih 3G mobilnih telefona
  • Page 1 of 1
  • 1
  Search:

  Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2018