MOJA BABUSNICA
Friday, 2024-03-29, 12:55 PM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Kako povećati plodnost? - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    MOJA BABUSNICA- Forum » LEPOTA I ZDRAVLJE » ZDRAVLJE » Kako povećati plodnost?
    Kako povećati plodnost?
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 2:43 AM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Barem 90 miliona parova širom sveta rade na proširenju porodice u svakom trenutku. Uz samo 20 procenata šanse za uspešnu trudnoću u ciklusu od mesec dana, nije čudo da lako postanu malodušni. Šta možemo učiniti da bismo povećali šansu za začeće?

    Izvor: Alo

    Stručnjaci savetuju žene da paze na kilograme. Preterana mršavost i gojaznost može da smanji šansu za začeće. Gojazne osobe mogu na potomstvo da čekaju dvaput duže, ali ako ste premršavi, šansa za trudnoću je čak četiri puta manja.
    Žene bi trebalo da izbegavaju mnogo kafe, čaja, kola i alkohola. Istraživanja vezana za alkohol i plodnost pokazala su da žene koje piju samo dva pića svakog dana umanjila su šansu da ostanu u drugom stanju za 60 procenata. Čak i kada se desi trudnoća, dobro je prekinuti vezu sa alkoholom, jer povećava šansu od urođenih mana. Oba buduća roditelja trebalo bi da ostave cigarete. Kod žena one utiču na to da li će se jajna ćelija „primiti“ u materici, a kod muškaraca smanjuje proizvodnju spermatozoida i oštećuje DNK.

    Pazite šta jedete
    Muškarci koji jedu dosta soje imaju manju koncentraciju spermatozoida od onih koji ne jedu soju, tvrde naučnici. Oni bi trebalo da jedu hranu bogatu cinkom (ima ga dosta u mesu, morskoj hrani i jajima), selenom (meso, morska hrana, gljive, cerealije) i vitamina E. Žene bi trebalo da izaberu hranu pripremljenu na maslinovom ulju umesto brze i grilovane hrane na suncokretovom ulju ili masti, jedu soju umesto crvenog mesa, unose dosta vlakana, povrća i voća umesto ugljenih hidrata. Umereno konzumniranje sladoleda, punomasnog mleka i sira pomaže u povećanju plodnosti.

    Bilo bi dobro da imate odnose u plodnim danima, što znači oko 14. dana redovnog menstrualnog ciklusa koji traje 28 dana. Naravno, kalendar neće tačno reći šta se u telu žene događa, pa probajte da pokušaje tempirate od šest do osam dana u periodu između menstruacija. „Čuvanje“ za dane ovulacije nije ni od kakve pomoći, jer nedelju dana bez odnosa može loše da utiče na pokretljivost spermatozoida. Naravno, ne bi trebalo da postanete zečevi, pa čak ni u „tim danima“: iako su studije pokazale da je najbolje imati seks svaki dan, to stvara napetost među partnerima. S obzirom na to da odnosi svakog drugog dana smanjuju tu nervozu, smatra se najboljom metodom za začeće. Uostalom, spermatozoidi žive 72 sata, što znači da možete zatrudneti satima posle odnosa.
    Mitovi o najboljim pozama da bi ostali trudni su samo - mitovi. Važno je da žena za vreme odnosa nije na muškarcu jer gravitacija ne može da učini svoje. Imajući to u vidu, možda je misionarska poza najbolji način. Posle odnosa ne morate da ležite kao izvrnuta kornjača da bi se nešto desilo, jer se ni karlica ne pomera podizanjem nogu. Jednostavno se opustite na čaršavima 10-15 minuta da spermatozoidi obave posao.

    Vrhunac plodnosti kod žena je oko dvadesete, kad većina ne razmišlja o porodici. Kada to znate, možda je lakše da prihvatite da kad budete blizu tridesete (što je danas prosek za prvorotke), nećete moći da zatrudnite „iz prve“. Ni muškarci nisu plodni do kraja života: broj spermatozoida i njihova pokretljivost sve je manja posle 45 godine. Priča kako su žene obično krive što nema dece u porodici je potpuno zastarela: čak 40 procenata problema sa neplodnošću potiče od muškaraca, tačno toliko od žena, a u 20 procenata oba partnera imaju problem.

    Ukoliko intenzivno pokušavate da dobijete bebu duže od godinu dana i ništa se ne događa, posetite specijalistu. Možete biti perfektnog zdravlja, ali to ne znači da je moć reprodukcije u savršenom stanju. Ukoliko je sve u redu, oslonite se na strpljenje, uzajamnu podršku i potrudite se da što manje brinete.

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » LEPOTA I ZDRAVLJE » ZDRAVLJE » Kako povećati plodnost?
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024