Ajvar od barenih paprika - MOJA BABUSNICA- Forum
MOJA BABUSNICA
Sunday, 2016-12-04, 3:14 PM
Login forma
CAT
200
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Ajvar od barenih paprika - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    Page 1 of 11
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » ZIMNICE » Ajvar od barenih paprika
    Ajvar od barenih paprika
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 4:01 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Sastojci :

    10 kg crvenih paprika
    1 kg plavog patlidžana
    2,5 kg šargarepe
    2 glavice belog luka
    150 g soli
    100 g šećera
    1 litar ulja
    1 kafena šoljica 9% sirćeta
    10 zrna bibera
    nekoliko ljutih papričica (ako volite ljuto)

    Priprema :

    Papriku, plavi patlidžan i šargarepu očistiti, oprati i staviti u lonac.
    Naliti vodom, dodati biber u zrnu i kuvati dok sve povrće ne omekša.
    Skuvano povrće dobro ocediti od vode i samleti u mašini za meso.
    U veliku šerpu sipati litar ulja, malo ga zagrejati i dodati samleveno povrće. U ovu masu dodati so, šećer i sirće pa pržiti na umerenoj vatri uz povremeno mešanje, dok sva tečnost ne ispari, a masa ne postane gusta.
    Sitno iseckati beli luk pa ga umešati u ispržen ajvar (ako ga ne volite, ne morate ga stavljati).
    Vruć ajvar sipati u čiste i suve tegle, pa ih poređati u rernu i grejati na 50-60° oko 10-15 minuta, tj. dok se na površini ne uhvati korica. Tegle dobro zatvoriti poklopcima, ušuškati u ćebe i ostaviti da prenoći i da se potpuno ohladi.
    Sutradan odviti tegle iz ćebeta i poređati ih na hladno mesto.

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » ZIMNICE » Ajvar od barenih paprika
    Page 1 of 11
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2016