Džem od šipuraka - MOJA BABUSNICA- Forum
MOJA BABUSNICA
Sunday, 2016-12-04, 3:12 PM
Login forma
CAT
200
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Džem od šipuraka - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    Page 1 of 11
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » DZEM I SLATKO » Džem od šipuraka
    Džem od šipuraka
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 3:48 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Očistiti šipurke i lepo ih oprati, pa ih staviti u šerpu i naliti vodom, tako da voda bude za prst iznad šipurka. Zatim staviti šipurke da se kuvaju dok ne omeknu toliko da se mogu pasirati. Kada su kuvani ispasirati ih i dodati vodu mu kojoj su kuvani. Sve to kroz gustu gazu dobro iscediti u čist sud pa dodati kilogram šećera na kilogram te čorbe i staviti da se kuva. Svo vreme kuvanja mešati džem. Kada postigne određenu gustinu (kao med na pr.), džem je kuvan.Tada sipati topao džem u zagrejane tegle, uviti u čist stolnjak ili ćebe i ostaviti da se lagano hladi do sutra. Onda zatvoriti tegle i odložiti u ostavu.
     
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » DZEM I SLATKO » Džem od šipuraka
    Page 1 of 11
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2016