Dzem od jagoda - MOJA BABUSNICA- Forum
MOJA BABUSNICA
Sunday, 2016-12-04, 3:13 PM
Login forma
CAT
200
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Dzem od jagoda - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    Page 1 of 11
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » DZEM I SLATKO » Dzem od jagoda
    Dzem od jagoda
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 3:47 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Sastojci

    3 kg jagoda
    1,5 kg šećera

    Priprema

    Jagode očistiti od peteljki i dobro oprati. Staviti u veću šerpu i posuti šećerom. Ukoliko ste u stisci s vremenom možete ih ostaviti da prenoće u frižideru pa kuvati sutradan, a možete kuvati i odmah. Džem treba lagano da krčka, povremeno ga treba promešati i skinuti penu koja se nakupi. Tegle i poklopce dobro oprati i staviti u rernu da se sterilišu najmanje 1 sat na temperaturi od 100°C. Džem kuvati 1 do 1,5 sat. Za probu, staviti malo džema na tacnu da se ohladi. Ako se ne razliva, znači da je kuvan. Vreo džem sipati u vrele tegle i odmah zatvarati originalnim poklopcima ili povezati celofanom navlaženim alkoholom. Ušuškati ih dobro u vuneno ćebe ili perjani jastuk, a može i oboje, i ostaviti da se lagano hladi. Ukoliko se strogo pridržavate ovog recepta, konzervans ne treba dodavati, džem se sigurno neće pokvariti.

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » KUVAR » DZEM I SLATKO » Dzem od jagoda
    Page 1 of 11
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2016