MOJA BABUSNICA
Friday, 2018-10-19, 9:53 PM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
 • Create a free website
 • Online Desktop
 • Free Online Games
 • Video Tutorials
 • All HTML Tags
 • Browser Kits


 • Welcome Guest | RSS
  Šta šminka govori o vama - MOJA BABUSNICA- Forum
  [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
  MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Šta šminka govori o vama
  Šta šminka govori o vama
  ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 7:00 PM | Message # 1
  Major general
  Group: Administrators
  Poruka: 346
  Reputation: 0
  Status: Offline
  Prejaka šminka često može imati funkciju zaštitne maske. Zato nije teško zaključiti da je žena koja se krije iza nje nesrećna. Ukoliko žena koja se inače šminka umereno i s ukusom počne najednom da koristi jarke boje, psiholozi tvrde da ona prolazi kroz kritičan period.

  Jaka šminka

  Prejaka šminka često može imati funkciju zaštitne maske. Zato nije teško zaključiti da je žena koja se krije iza nje nesrećna. Ukoliko žena koja se inače šminka umereno i s ukusom počne najednom da koristi jarke boje, psiholozi tvrde da ona prolazi kroz kritičan period.
  Jaka šminka se tumači i kao izraz želje da se nešto krupno promeni u životu. Kako to obično ne ide lako, krene se od sitnica kao što je šminka.

  Teška šminka

  Ako pred ogledalom provodite sat-dva, znajte da ova vaša navika govori više o muškarcu s kojim živite nego o vama. Samo nerazumno strpljiv čovek izdržava takav teror. A možda živite sami, pa niko ne ometa ljubavnu vezu između vas i vaših pomadica, karmina, rumenila…
  Šalu na stranu, ovakve žene su nesigurne i obično su perfekcionisti koji se maltretiraju dugim proučavanjem svih svojih nedostataka. Šminkaju se satima kako bi dostigle idealan odraz u ogledalu.

  Nikad našminkana

  Žene koje se uopšte ne šminkaju po pravilu odbijaju da prihvate svoju ženstvenost. Razlozi za to mogu biti najrazličitiji. Možda su roditelji želeli dečaka, a možda je uzrok povezan s ličnim neuspesima.
  Tako se odsustvo šminke može tumačiti kao strah od napuštanja. Drugi razlog za odricanje od šminke može biti želja žene da bude ravnopravna s muškarcem, a treći je egocentrizam. Takve žene smatraju da se ceo svet vrti oko njih i svejedno im je šta drugi misle. One su, međutim, ponekad opsesivno posvećene savršenstvu tela, pa idu u teretanu svaki dan ili, ukoliko su intelektualni tip, jednako opsesivno pristupaju nauci, religiji, čitanju.

  Diskretni mejkap

  Ovo je lajt varijanta prethodnog slučaja. Mada ne uživaju u mackanju, ove žene ipak drže do mišljenja drugih. U to ime stavljaju maskaru i sjaj za usta. One ne vole da se ističu, cene umerenost i dobar ukus. To su obično veoma inteligentne žene koje jaku šminku smatraju primitivnim načinom da se skrene pažnja na sebe. U dubini duše smatraju da zaista pametna žena ne može da izgleda kao lutka, a da su žene atraktivne spoljašnjosti previše dostupne. Muškarci ih vole, a one ih osvajaju umećem da grade odnose, a ne spoljašnjim efektima.

  Pomoć šminkera

  Žene koje često koriste usluge profesionalnih šminkera ne veruju svom sudu i teško određuju prioritete. Kad pođu u kupovinu, obično povedu drugaricu ili muža da odluče umesto njih, a brigu o licu prepuštaju šminkeru i kozmetičaru.
  Dobro je da pored sebe imaju duhovitog i samouverenog partnera koji je u stanju da svojim ponašanjem podigne i njihovo samopouzdanje.

  Akcenat na očima

  Žene koje šminkom naglašavaju oči okolini šalju poruku o tome da su dobri sagovornici. One su pažljive i pametne i umeju da saslušaju. Intelekt i razum vrednuju više nego emocije i čulnost. Koliko dobro procenjuju druge zbog istinske usmerenosti na njih, toliko svoja osećanja i misli radije zadržavaju za sebe.

  Uvek isti fazon

  Žene koje se uvek isto šminkaju konzervativne su i panično se plaše svega novog. Način šminkanja samo je jedan od simptoma tog straha. Osećaju se kao da će svaka promena, makar da je reč samo o nijansi rumenila ili senke, narušiti teško uspostavljenu ravnotežu. Koliko god bile svesne da im je promena potrebna, koliko god je čak i priželjkivale, one se instinktivno opiru do poslednjeg daha. Bilo da idu na posao, na piknik ili u pozorište, njihov stajling je isti. One veruju da se u tome očituje njihova principijelnost i doslednost i iskreno ne razumeju pozive okoline da nešto kod sebe promene. Ako se prepoznajete u ovom opisu, preispitajte se čemu uopšte služi šminka. Pre svega je izmišljena kako biste lako i trenutno mogli da menjate izgled u zavisnosti od raspoloženja i ćefa, ako baš hoćete. Živele promene!

  Izvor:Žena

   
  MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Šta šminka govori o vama
  • Page 1 of 1
  • 1
  Search:

  Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2018