MOJA BABUSNICA
Sunday, 2018-04-22, 11:23 AM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
 • Create a free website
 • Online Desktop
 • Free Online Games
 • Video Tutorials
 • All HTML Tags
 • Browser Kits


 • Welcome Guest | RSS
  Pravilnom negom sprečite posledice hladnoće - MOJA BABUSNICA- Forum
  [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
  MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Pravilnom negom sprečite posledice hladnoće
  Pravilnom negom sprečite posledice hladnoće
  ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 6:59 PM | Message # 1
  Major general
  Group: Administrators
  Poruka: 346
  Reputation: 0
  Status: Offline
  Krstarica

  Da li vam je koža preterano suva i zategnuta, osećate čak i svrab i vidite da se ljušti? Razlozi koji vašu kožu lišavaju njene zaštitne masnoće mogu biti brojni.

  Vidljive posledice počinju od napuklih usana i svrabeža kože do ispucalih peta. Nemojte očajavti jer vam sledeći saveti mogu pomoći da se uspešno nosite sa svim onim što hladno vreme može da svali na vas, a pogotovo na vašu kožu.
  Napukle usne
  Niko nije imun, niti može izbeći sušenje usana zimi. To ne znači da ne postoji način da se ova pojava ublaži - jako je bitno piti što više vode kako vaš organizam ne bi dehidrirao i samo još više doprineo da vam usne postanu suve, a kasnije i napuknu. Takođe, slobodno nanosite što češće i u što većim količinama balsam za usne ili karmin sa zaštitinim faktorom svaki put kada izlazite napolje. Po svaku cenu izbegavajte da provodite dosta vremena na vetru ili previše izlaganja suncu. Nikako nemojte oblizivati usne, jer iako vam može u trenutku prijati, koji momenat kasnije može učiniti da vaše usne još više napuknu.
  Ispucale pete
  Jako bolno i još više neprijatno, ispucale pete su jako česta pojava u zimskom periodu. Jedan od najčešćih uzroka pucanja kože na petama jeste, naravno, previše suva koža. Žuljevi na krajevima i po stranama peta mogu samo dodatno pogoršati situaciju. To u pojedinim slučajevima može dovesti do pojave infekcije ili učiniti hodanje jako teškim. Kako biste ovo izbegli, jako je bitno da vodite računa o svojim stopalima tako što ćete ih često mazati kremama i drugim sredstvima i time nećete dozvoliti da se koža osuši.
  Suve ruke
  Od svih delova tela, ruke spadaju u onu grupu koja je najizloženija zimi i hladnom zimskome vazduhu. Često pranje ruku pomaže da se odstrane bacili iz hladnog vazduha koji izazivaju prehlade, ali pranjem takođe dodatno isušujete kožu na rukama. Ukoliko ne nosite rukavice svaki put kada izađete napolje, ruke mogu lako postati najizloženiji deo vašeg tela hladnoći.
  Koristite masnije sapune
  Isti oni proizvodi koji održavaju vaše lice svežim i lepim tokom proleća ili leta mogu s druge strane izazvati probleme sa kožom u hladnom periodu. Stoga je dobro opredeliti se zimi za blaže sapune koji sadrže u sebi malo više masti nego regularni sapuni. Ovi sapuni su zapravo prepuni raznih ulja, što će koži u zimskom periodu posebno goditi. Ukoliko vaša koža i pored ovoga ostane suva, onda je dobro pokušati sa sredstvima koja sadrže u sebi sastojke poput uree, glicerina, lanolina ili neka od prirodnih ulja.
  Izaberite pravo sredstvo
  Ukoliko vam sredstva koja imate nedovoljno pothranjuju kožu i ne održavaju je vlažnom, možda je vreme da ih promenite. Ako obično koristite neki blaži losion, pokušajte sa nekom masnijom kremom, barem na delovima koji su suvi. Masti, poput vazelina, imaju veću koncentraciju ulja nego kreme i losioni, što ih čini masnijim i stoga jako pogodnim i delotvornim kada su u pitanju stopala i ostali delovi tela. A ukoliko vam sva ta masnoća baš i ne prija, nanosite mast u malim količinama, ali se potrudite da i tim malim količinama pokrijete suva mesta. Najbolji trenutak za nanošenje sredstava je nakon tuširanja ili tople kupke

   
  MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Pravilnom negom sprečite posledice hladnoće
  • Page 1 of 1
  • 1
  Search:

  Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2018