MOJA BABUSNICA
Thursday, 2024-04-25, 6:34 PM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Pravo vreme za izbor parfema - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Pravo vreme za izbor parfema
    Pravo vreme za izbor parfema
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 6:02 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Pravo vreme za izbor parfema je između 10 i 11 pre podne, jer je tada čulo mirisa najosetljivije. Nemojte isprobavati više od tri parfema "u istom cugu" - čulo mirisa se brzo zasiti; primetićete da posle treće probe ne osećate ama baš ništa. Ako ste uporne da smesta nastavite potragu, ipak napravite pauzu - za kafu. Naime, miris kafe neutralisaće dotad testirane mirise.

    Kada isprobavate parfem, ne koristite papir za testiranje, već ga nanesite direktno na kožu. Kao što i same znate, vaša koža nije papir i parfem će drugačije mirisati na papiru nego na vama (ovde ne funkcioniše "otprilike" varijanta - parfem na vama miriše ili dobro ili loše i papir vam tu uopšte ne može pomoći). Parfem nipošto nemojte utrljavati u kožu, jer će toplota koja nastane trenjem uništiti molekule parfema i dati vam pogrešnu sliku o mirisu.

    U redu, sve je to super, ali odakle da počnete? Kakav bi vam, generalno uzev, parfem pristajao? Koju vrstu parfema da zatražite od prodavačice? Ako ne želite baš odmah da budete upadljive, nego bi vam se dopalo nešto diskretno (nije isto što i "neprimetno" - samo neće ugušiti sve oko vas), predlažemo vam cvetne mirise. Mogu se koristiti i danju i uveče, a za vama će ostaviti nežan miris koji nikoga neće iziritirati - pravi način da budete primećene!
    Ako pak želite nešto dinamičnije, odaberite neki od "svežih" mirisa - oni su oštriji i upadljiviji, mada slatkastog mirisa; uglavnom su prikladni za dan i za odlazak u diskoteku, a možete ih upotrebiti i ako se na brzinu spremate da se vidite s nekim odmah posle treninga.
    Za čisto večernju varijantu, kada želite da budete upadljive (mada je, razume se, i dalje preporučljivo da ne ugušite nikoga), prikladni su jači mirisi.
    Pažnja: zbog jačine, ovi mirisi stavljaju se u malim količinama i samo na strateška mesta - ako preterate, pitaće vas da li ste se kupale u parfemu. Za ovu varijantu najčešće se upotrebljavaju parfemi sa notom mošusa (većina muškaraca smatra da su prijatni i veoma seksi), kao i jači voćni i biljni mirisi - sa elementima tamjana, sandalovine, narandže, cimeta, lavande.
    Konačno!
    Nakon duže potrage (ili kraće, ako ste imale sreće, pa odmah naletele na ono pravo), našle ste parfem koji vam savršeno pristaje. Čestitamo!
    Evo još nekih saveta za upotrebu.
    Ako želite da se miris duže zadrži na vama, nanesite ga na mesta koja pulsiraju: vrat, prevoji dlana i lakta. Miris će se dugo zadržati i na kosi.
    Pažljivo s upotrebom: parfem vam može napraviti prilično nezgodnu fleku baš na omiljenoj majici. Da biste to izbegle, nanesite miris pre nego što se obučete. Ako vam se nezgoda ipak desi, odevni predmet sa flekom od parfema smesta isperite u mlakoj vodi

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Pravo vreme za izbor parfema
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024