MOJA BABUSNICA
Friday, 2024-03-29, 9:47 AM
Login forma
CAT
podeli
ANKETA
Rate my site
Total of answers: 5
Statistika
Pretrazi
Prijatelji
  • Create a free website
  • Online Desktop
  • Free Online Games
  • Video Tutorials
  • All HTML Tags
  • Browser Kits


  • Welcome Guest | RSS
    Kako izabrati parfem - MOJA BABUSNICA- Forum
    [ Nova poruka · Clanovi · pravila na forumu · Trazi · RSS ]
    • Page 1 of 1
    • 1
    MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Kako izabrati parfem
    Kako izabrati parfem
    ADMINDate: Monday, 2011-05-02, 6:02 PM | Message # 1
    Major general
    Group: Administrators
    Poruka: 346
    Reputation: 0
    Status: Offline
    Odgovor na pitanje zašto nam se neki parfem sviđa mnogo je racionalnije nego što se čini na prvu loptu. Reč je o putu koji počinje u nosu, a završava se u srcu. Sve počinje u nosu, gde se, kada omirišemo parfem, aktiviraju posebni receptori i šalju poruku mozgu. Milioni neurona koji prime poruku momentalno otputuju i transportuju poruku u limbički sistem u mozgu, gde se potom javljaju osećaji.
    Tako, uz pomoć hemijskih reakcija, u glavi počinje proces mentalnih asocijacija (sećanja, stanja duše, ali i spoljnih sugestija) koje podstiču emocije. Na kraju, za samo nekoliko sekundi, i to nesvesno, parfem nam se svidi ili ne svidi. Dakle, reč je o miksu hemije i magije.

    Ima li parfem pol?

    Ne - uniseks parfemi su se pojavili krajem 80-ih godina, kada su šik dame koristile "Farenhajt", čuveni muški Diorov miris. Moderni uniseks parfemi su sveži i biljni, što nekada nije bio slučaj. Danas su aktuelne senzualnije i toplije note.

    Da - ženski parfemi su, pak, potpuno drugačiji od muških, iako su mnoge supstance koje se stavljaju u njih često iste. Na primer, jasmin se nalazi i u muškim i u ženskim mirisima. Razlika je u kombinovanju tih esencija s nekim drugim. Voćne arome za nju, a drvo za njega.

    Zašto mi se neki parfem sviđao ranije, a sada ne?

    Zbog mode - parfem je modni detalj, element koji naglašava stil. Zbog toga je normalno menjati ga i to ne samo na nekoliko godina, već svakodnevno, kombinovati različite mirise uz različitu garderobu.

    Zbog godina - dok starimo, osetljivost na mirise opada. Od 60. godine nadalje žene vole jače parfeme.

    Koliko traje parfem na koži?

    Ne traju svi mirisi na koži isto. U roku od prvih 10 minuta kada ga nanesete, osećaće se "vrh" parfema. To je miris koji osetite kada otvorite flašicu. Zapravo, to nije prava nota parfema, jer između 10 i 30 minuta ispari. Pre svega, reč je o voćnim aromama, lavandi i menti. Srce parfema je ono što se oseća posle tri sata. Pre svega, tu su orijentalne esencije, koje asociraju na zaštitu. Baza parfema se namiriše i posle šest sati, a ponekada i sutradan. Tu su drvo, iris, vanila i pojedine supstance dobijene od životinja.

    Da li postoji doba dana kada je poželjno staviti parfem?

    Ne! Prskajte se i danju i noću, samo pazite na količinu. Prejak miris često iritira druge ljude, a ako je, pak, miris lagan, u diskoteci se neće osećati. U devet ujutru stavite toaletnu vodu i to slobodno više jer nije visoko koncentrovana. U pet poslepodne parfemisanu vodu koja je poprilično jaka, pa je dovoljno tri prskanja. U devet uveče nanesite ekstrat koji je najjači, dugo traje, ali je dovoljno samo dve kapi.

    Zašto su pojedini parfemi više seksi?

    Indijanske mlade se parfemišu jasminom jer veruju da je moćni afrodizijak.

    Psiholozi su došli do zapanjujućih otkrića. Pojedini parfemi na muškarce ostavljaju utisak da žene koje ih nose imaju pet kilograma manje nego što je to zapravo slučaj. To objašnjava zašto neke esencije stimulišu seksualne mentalne asocijacije kod suprotnog pola.

    Citali ste o tome kako je važno izabrati dobar parfem, onaj koji je pravi baš za vas, ali i dalje niste sigurni kako to da učinite. Da pitate prijateljicu? Nije da niste lojalna drugarica, ali recimo da vam se prijateljičin izbor parfema baš i ne dopada - nećete joj to reći, ali nećete ni tražiti savet od nje povodom toga. Mama misli da ste premlade (kao i uvek), a starija sestra priznaje da je izbor parfema i njoj glavobolja i da u 50% slučajeva potpuno promaši. Vi i dalje želite da zablistate, da mirišete tako zanosno da se svi okreću za vama - ili bar on, a ne bi bilo loše ni da drugarice počnu da komentarišu kako lepo mirišete i kako bi baš i one volele da nađu tako dobar parfem...

    Nažalost, uputstva u stilu "idite tamo-i-tamo i uzmite taj-i-taj parfem, on je savršen za vas" ne možemo vam dati. Međutim, možemo vam dati neka osnovna pravila za izbor parfema i savet da se ne uplašite unapred od možda duge i mukotrpne potrage - istu muku muče i znatno starije od vas.
    Dakle, naoružale ste se strpljenjem, energijom i opljačkale neku manju državu (za svaki slučaj, da vam ne zafali)?

     
    MOJA BABUSNICA- Forum » MEDJULJUDSKI ODNOSI » SAMO ZA ZENE » Kako izabrati parfem
    • Page 1 of 1
    • 1
    Search:

    Make a free website with uCoz Copyright MyCorp © 2024